• Lorem ipsum

RAL 3005: Wijnrood

15 Mar 2023

Ben je ook iemand die het zalig vindt om na een lange dag te genieten van een glaasje rode wijn? Dan is dit misschien een leuke aanzet voor een kleur in je woning. De kleur wijnrood is namelijk prachtig en past vrijwel overal bij. In eerste instantie zou je wellicht denken dat je met een wijnrode muur al je meubels moet vervangen, omdat deze er niet bij passen. Echter, dat is gelukkig niet waar. Vele andere kleuren passen mooi bij een wijnrode muur. Als je graag verf met een wijnrode kleur wil hebben, dan kies je bij De Verfzaak voor verf die op kleur gemengd kan worden. Vervolgens selecteer je kleurcode RAL 3005.

In dit artikel vertellen we je wat de RAL-codering precies is, wat voor kleur RAL 3005 eigenlijk is, hoe je deze kleur kunt combineren en waarmee je hem kunt vergelijken.

Waar staat RAL 3005 voor?

Als je op zoek gaat naar een bepaalde tint verf, dan kom je vast wel een RAL-kleurencode tegen. Daarom vertellen we je graag wat deze code eigenlijk inhoudt. RAL verwijst naar een kleurenwaaier, waar alle kleuren en kleurtinten in voorkomen. Doordat RAL-kleuren in de hele wereld gebruikt worden, is deze codering universeel. Je herkent de RAL-codering aan de afkorting RAL met daarachter een cijfercode die bestaat uit vier cijfers. Veel voorkomende RAL-kleuren zijn RAL 9010 (zuiver wit), RAL 9001 (crèmewit oftewel gebroken wit), RAL 7016 (antracietgrijs) en RAL 7021 (zwartgrijs). Veel personen kiezen voor dergelijke kleuren, omdat deze kleuren met vrijwel alle andere kleuren gecombineerd kunnen worden. Je kunt echter ook kiezen voor opvallendere verfkleuren zoals oranje, paars, enzovoorts.

Zoals je hebt gezien liggen de codes voor witte- en zwarte kleurtinten tussen de 9000 en 10000. Ook de andere kleurgroepen kun je herkennen aan hun kleurcodes. Zo hebben rode kleurtinten een RAL-code van rond de 3000. Dit geldt dus ook voor de kleur wijnrood met RAL 3005.

Wat voor kleur is RAL 3005?

Hierboven hebben we je reeds laten zien wat voor kleur RAL 3005 is. RAL 3005 is een elegante wijnrode kleur. Deze kleur is wat donkerder dan andere roodtinten, waardoor hij je woning een sierlijke uitstraling geeft. Doordat de kleur een dieprode uitstraling heeft, lijkt hij vanuit bepaalde hoeken zelfs een beetje op bruin-paars. Het prettige van deze kleur is dat je hem kunt combineren met diverse andere kleuren en hij daardoor steeds een andere uitstraling krijgt. Zelfs de zon die vanuit het raam naar binnen schijnt kan de uitstraling van deze wijnrode kleur aanpassen. Hierdoor ziet je woning er het hele jaar door uniek uit. 

De kleur RAL 3005, wijnrood, is enigszins vergelijkbaar met de kleur RAL 3004, purperrood. Doordat de kleur purperrood net als de kleur wijnrood paarse tinten heeft, lijken deze kleuren een beetje op elkaar. Ze zijn geen typische rode kleuren zoals bijvoorbeeld RAL 3026, briljant lichtrood.

RAL 3005 combineren

In grote lijnen hebben we je al verteld waar je de kleur RAL 3005 mee kunt combineren. Zo kun je deze kleur combineren met allerlei zwarte-, bruine- en witte tinten. Deze neutrale kleuren kun je immers overal mee combineren. Wil je liever gevaarlijk een wat uitdagendere combinatie in huis hebben, dan kun je de wijnrode kleur combineren met gouden tinten. Deze combinatie ziet er sierlijk uit. Zie je het al voor je? Je muren hebben een wijnrode kleur terwijl je meubels goudtinten hebben. Prachtig toch?

RAL 3005 producten bij De Verfzaak

Bij De Verfzaak kun je terecht voor allerlei verfproducten van topkwaliteit in de kleur RAL 3005 oftewel wijnrood. Kies voor bijvoorbeeld metaalverf, structuurverf, muurverf of grondverf die op kleur gemengd kan worden, voer de kleurcode in en wij zorgen voor de gewenste kleur!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »