• Lorem ipsum

RAL 7037: stofgrijs

26 Jul 2022

Een kleurkeuze maken is onvermijdelijk wanneer je aan het schilderen gaat. Velen kiezen voor een hippe kleur die momenteel erg trendy is, maar kiezen voor een tijdloze kleur die jarenlang populair blijft is net zo logisch. Wij van De Verfzaak begrijpen dat het lastig is om een juiste kleurkeuze te maken. Onze eigen kleurendatabase bevat al duizenden verschillende kleuren, en dit maakt de keuze niet makkelijker. Binnen deze database vallen ook de zogeheten RAL-kleuren.

In dit artikel zoomen we in op de kleur RAL 7037. Hierbij leggen wat de codering RAL betekent en wat de 7037 variant voor kleur is. Verder krijg je van ons nog wat extra tips op het gebied van kleurgebruik en kleurcombinaties. Aan het einde van dit blogartikel ken jij alle ins en outs van deze unieke RAL-kleur.

RAL: wat betekent dat eigenlijk?

Het is begrijpelijk dat je überhaupt niet zo bekend bent met alle kleuren en bijbehorende coderingen, waaronder RAL. Om te achterhalen waar RAL nu eigenlijk voor staat gaan we meer dan honderd jaar terug in de tijd. Destijds werd RAL bedacht in Duitsland. De volledige naam (RAL is namelijk een afkorting) staat voor ReichsAuschlüss für Lieferbedingungen. In het Nederlands betekent dit letterlijk het Nationaal Comité voor Levering en Kwaliteitscontrole. Waarom de naam RAL is bedacht kunnen we niet achterhalen, maar het vermoeden is dat de oprichters in die tijd een duidelijk coderingsysteem nodig hadden om kleuren te onderscheiden. De afkorting RAL heeft namelijk als primaire doel alle kleuren in deze waaier van elkaar gescheiden kunnen worden.

Het enige gemeenschappelijke dat alle kleurtinten in deze kleurenwaaier hebben zijn de letters RAL, gevolgd door een viercijferige code. Daarbij krijgt iedere ‘kleurfamilie’ een eigen groepsnummer waarbij duidelijk wordt dat deze kleuren bij elkaar horen en dus van elkaar gedefinieerd kunnen worden. Zo hebben gele kleuren een groepsnummer tussen 1000 en 2000, blauw tussen de 5000 en 6000 en beginnen de wit- en zwarttinten bij 9000.

De grijstinten, waar de RAL 7037 ook toebehoort, begint vanaf 7000. Andere populaire varianten van grijs zijn RAL 7035 en RAL 7044. Dit zijn de populaire grijsachtige kleuren die veel worden gebruikt door professionele schilders en fanatieke doe-het-zelvers. Ook de RAL 7037 is een kleur die de laatste tijd aan populariteit wint.  

Wat is RAL 7037 voor kleur?

Zoals je hierboven al kan lezen behoort de RAL 7037 tot de categorie grijstinten. In totaal behoren er 52 grijstinten tot het RAL kleurenspectrum, een heleboel dus. De RAL 7037 kan het beste omschreven worden als 'stofgrijs'. Deze grijstint is niet overheersend, maar bepaalt wel de sfeer van de ruimte. Met RAL 7037 stofgrijs creëer je een uitgesproken stijl.

De RAL 7037 is te gebruiken voor op je muur of op houten onderdelen. Denk hierbij aan houten keukenkastjes, wandkasten, stoelen en tafels. Ook voor deuren en kozijnen leent deze RAL-kleur zich graag. Bij voorkeur wordt deze kleur binnenshuis gebruikt.

De RAL 7037 is populair als kleur in de volgende verfcategoriëen:
- houtverf
- lakverf
- muurverf

RAL 7037 producten bij De Verfzaak

Nu alle informatievoorziening voorbij is, wil je graag op de hoogte worden gebracht van de verkrijgbaarheid van deze kleur. Momenteel hebben we geen kant-en-klare producten van deze kleur in ons assortiment, maar dat betekent niet dat de RAL 7037 onverkrijgbaar is bij ons. Integendeel, de RAL 7037 stofgrijs is in heel veel gevallen te mengen, of het nu muurverf, beits of lakverf betreft.

Graag meer weten over RAL 7037 stofgrijs? Onze verfspecialisten beantwoorden al je vragen! Contact opnemen kan heel eenvoudig: je stuurt een e-mail of belt naar onze klantenservicemedewerkers en je laat je adviseren. We helpen je graag met het uitzoeken van passende producten bij de RAL 7037 zodat jouw klus een succes wordt!

/* MailBlue script */
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »