• Lorem ipsum

RAL 7038: agaatgrijs

24 Mei 2022

Wanneer je aan de slag gaat met verven is het maken van een kleurkeuze onvermijdelijk. Kies je voor een tijdloze kleur die tot in de lengte der jaren meegaat of ga je voor hipste kleuren van het moment? Onze verfspecialisten herkennen dagelijks dat het voor veel consumenten lastig is om een geschikte kleur te vinden. Zo bevat de kleurendatabase van De Verfzaak al duizenden verschillende kleuren. Binnen deze database vallen ook de zogeheten RAL-kleuren.

In dit blogartikel gaat het over RAL 7038. Hierbij leggen we uit waar de codering RAL voor staat en wat de 7038 variant voor kleur is. Daarnaast geven we je nog wat extra tips op het gebied van kleurgebruik en kleurcombinaties met betrekking tot deze kleur. Aan het einde van dit blogartikel ben jij volledig op de hoogte van alles wat met deze unieke RAL-kleur te maken heeft.

RAL 7038: wat betekent dat eigenlijk?

Het is logisch dat je je afvraagt waar RAL nu eigenlijk voor staat. Je zal er vast wel eens van gehoord hebben, maar de link met verf of kleur is op het eerste oog ver te zoeken. Voor het antwoord op deze vraag gaan we meer dan honderd jaar terug. Destijds werd RAL bedacht in Duitsland. De volledige naam (RAL is namelijk een afkorting) staat voor ReichsAuschlüss für Lieferbedingungen. De afkorting RAL heeft namelijk als primaire doel om kleuren van verf en andere coatings van elkaar te onderscheiden. Het enige gemeenschappelijke dat alle kleurtinten in deze kleurenwaaier hebben zijn de letters RAL, gevolgd door een viercijferige code. Er zijn in totaal drie RAL-coderingssystemen, maar dit is veruit de bekendste.

Binnen het RAL-systeem krijgt iedere ‘kleurfamilie’ een eigen groepsnummer waarbij duidelijk wordt dat deze kleuren bij elkaar horen en dus van elkaar gedefinieerd kunnen worden. Dit begint bij RAL 1000 (groenbeige) en eindigt bij RAL 9023 (parelmoer donkergrijs). In totaal bevat de hele lijst 215 kleuren.

RAL 7038 behoort tot de groep grijstinten, die start vanaf 7000. Andere populaire varianten van grijs zijn RAL 7035 en RAL 7044. Deze twee kleuren zijn erg populaire grijstinten die op regelmatige basis gebruikt worden door schilders en doe-het-zelvers. Ook de RAL 7038 wint aan populariteit bij deze groepen en wordt steeds vaker gebruikt.  

Wat is RAL 7038 voor kleur?

Zoals je hierboven al kan lezen behoort de RAL 7038 tot de categorie grijstinten. Wist je trouwens dat er in totaal 52 grijstinten zijn in het RAL kleurenspectrum? De RAL 7038 kan het beste omschreven worden als grafietgrijs. Dit is een overwegend donkere kleur grijs, die in het kader van contrasteren vaak met een lichtere kleur wordt gecombineerd. De RAL 7038 agaatgrijs wordt voor allerlei doeleinden gebruikt, variërend van verf voor deuren en kozijnen tot muurverf. Het maakt overigens ook niet uit of je het voor binnen of voor buiten gebruikt, deze grafietgrijze RAL-kleur is universeel toepasbaar!

De RAL 7038 wordt omschreven als agaatgrijs. Agaat is een transparante kristalsoort die in vermalen vorm gebruikt kan worden als een kleurstof. Dit maakt deze grijze RAL-kleur uiterst uniek. Daarbij is het ook nog een makkelijk te combineren met allerlei kleuren, zowel licht als donker. RAL 7038 is universeel toepasbaar, wat betekent dat het voor meerdere verfcategorieën te gebruiken is.

De RAL 7038 is populair als kleur in de volgende verfcategoriëen:

RAL 7038 producten bij De Verfzaak

Momenteel is er geen kant-en-klaar product van de RAL 7038 in ons assortiment. Dit betekent overigens niet dat deze kleur niet te verkrijgen is bij ons. Sterker nog, het gros van de producten is in deze unieke agaatgrijze kleur te mengen. Het maakt daarbij niet uit of je voor houtverf, muurverf of gietvloer verf gaat.

Ben je toe aan meer informatie over de RAL 7038 agaatgrijs? Onze verfspecialisten helpen je graag met het beantwoorden van al je vragen! Stuur een e-mail of bel naar onze klantenservice en laat je adviseren door onze vakmensen. We kijken samen met je naar de mogelijkheden en doen er alles aan zodat jouw klus met RAL 7038 een succesvol project wordt.