• Lorem ipsum

Productreview Sikkens Alphacryl Pure Mat SF

12 Oct 2021

Sikkens Alphacryl Pure Mat SF is een van de populairste muurverven in ons assortiment, maar waarom doet deze muurverf voor binnen het zo goed? In dit blog vertellen wij je alles over deze Sikkens muurverf.

Wat is de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF?

De Sikkens Alphacryl Pure Mat SF is een extreem matte muurverf voor binnen op waterbasis. Deze Sikkens muurverf is universeel toepasbaar, wat wil zeggen dat deze Alphacryl Pure Mat SF op vele ondergronden te gebruiken is. Denk hierbij aan steenachtige ondergronden zoals stucwerk en metselwerk, maar ook aan beton, oude verflagen en gipsblokken.

Met 1 liter Alphacryl Pure Mat SF dek je tussen de 8-12 vierkante meter, afhankelijk van de structuur en zuiging van de ondergrond. De Sikkens muurverf is stofdroog na circa 1 uur, en weer overschilderbaar na 6 uur (rekening houdende met een temperatuur van 20 graden).

Voordelen van de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF

Het aantal eigenschappen dat de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF heeft is niet op één hand te tellen. Logisch dat veel professionals en doe-het-zelvers met deze verf van Sikkens werken. We zetten graag de bekendste voordelen van de Alphacryl Pure Mat SF voor je op een rijtje:

  • Zoals gezegd is de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF extreem mat. Sterker nog, het is één van de meest matte muurverven die verkrijgbaar is op de verfmarkt. Het voordeel hiervan is dat muren bestendig zijn tegen lichtinval en dus niet gaan glanzen. De kleur waarvoor je hebt gekozen zal dus intact blijven.

  • Deze Sikkens muurverf is gewaardeerd met schrobklasse 1. Met andere woorden: super makkelijk te reinigen! Een vlek of ander soort vuiligheid op je muur is dus zo weg te poetsen. Daarnaast wordt de verf niet aangetast, ongeacht hoe vaak en hoe grondig je de muur reinigt. Handig voor veelgebruikte ruimtes zoals woonkamer en keuken.

  • Een ander voordeel van deze binnenmuurverf is dat deze snel te verwerken is. Deze verf is namelijk al na één uur stofdroog. Wil je graag een tweede laag aanbrengen over de muur? Wij adviseren je minimaal 6 uur te wachten.

  • Deze muurverf van Sikkens is zeer geschikt voor renovaties. Dankzij het hoge isolerende vermogen en het feit dat de Sikkens muurverf spanningsarm is maakt het dat deze verf een ideale muurverf is voor renovaties binnenshuis.

Onderzoek Consumentenbond naar Sikkens Alphacryl Pure Mat SF

Dat dit product van uitstekende kwaliteit is, wordt onderstreept door de Consumentenbond. In een onafhankelijk onderzoek van deze vereniging naar 19 verschillende muurverven, komt de Alphacryl Pure Mat SF van Sikkens als beste uit de test! Tijdens dit onderzoek is gekeken naar verschillende onderdelen, zoals dekkend vermogen, reinigbaarheid, hechting en gebruikersgemak. Het testoordeel liegt er niet om: de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF wordt als beste muurverf beoordeeld met een 8,3.

Er kan worden geconcludeerd dat de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF met recht een topproduct genoemd kan worden. Een product met deze eigenschappen is uniek in de categorie muurverven, hetgeen ook naar voren komt in onafhankelijk onderzoek. Met dit product maak je dus een meer dan uitstekende keuze.

Verkrijgbaarheid Sikkens Alphacryl Pure Mat SF bij De Verfzaak

Bij De Verfzaak is de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF verkrijgbaar in de inhoudsmaten 1 liter, 2.5 liter, 5 liter en 10 liter. Deze Sikkens muurverf is te mengen in alle kleuren. Zorg wel dat je voor de juiste kleur kiest, want gemengde verf kan niet geretourneerd worden.

Heb je vragen over deze muurverf van Sikkens, of over iets anders? Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze specialisten zitten voor je klaar om je te helpen met je vraagstuk.

Meer van dit soort productreviews? Lees dan onze productreview Histor Monodek Revolution.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »