• Lorem ipsum

Buiten schilderen in de winter

21 Dec 2021

Kan ik buiten schilderen in de winter? Met deze koude temperaturen is dit een veelvuldig gestelde vraag. Wij geven je vanzelfsprekend graag antwoord op deze vraag. Lees daarom verder en kom alles te weten over buiten schilderen in de winter.

Is buiten schilderen in de winter mogelijk?

Om kort antwoord te geven op deze vraag: ja, buiten schilderen in de winter is mogelijk. Daarbij dienen we wel te vermelden dat lang niet alle verf geschikt is voor te gebruiken met koude temperaturen. Dit heeft er mee te maken dat je tot een minimumtemperatuur van 0 graden Celsius kunt schilderen, terwijl een groot aantal verfproducten te gebruiken zijn tot een minimumtemperatuur van 10 graden Celsius. Het is dus goed om bij het kopen van verf of het geschikt is voor buiten schilderen in de winter.

Welke verf is geschikt voor buiten schilderen in de winter?

Om buiten schilderen in de winter mogelijk te maken is het verstandig te kijken naar zogeheten 4-seizoenen verf. Dit is verf die in elk seizoen (lente, zomer, herfst, winter) gebruikt kan worden. Om het je makkelijk te maken hebben wij hieronder een lijstje van grondverf/primers en buitenlakken samengesteld die gebruikt kunnen worden voor buiten schilderen in de winter:

Grondverf/primer:

  • Sigma Rapid Primer: duurzame grondverf met een goede vloei, ideaal in combinatie met de Sigma Rapid Gloss of Sigma Rapid Satin.
  • Sigma S2U Allure Primer: hoogwaardige primer die geschikt is voor 4-seizoenen onderhoud. Perfecte combinatie met de Sigma S2U Allure Gloss.
  • Sikkens Rubbol Primer Express: snel overschilderbare grondverf, te gebruiken in combinatie met Sikkens Rubbol Express High Gloss voor het beste resultaat.
  • Wijzonol LBH SDT Ultra Grondlak: dé grondlak voor buiten van Wijzonol, voor perfect resultaat combineer je deze grondlak met Wijzonol LBH SDT Ultra Hoogglanslak.

Hoogglanslakken:

Zijdeglanslakken:

  • Sigma S2U Allure Satin: zijdeglanslak die het gehele jaar soepel verwerkbaar is. Heeft een uitstekend glans- en kleurbehoud.
  • Sigma Rapid Satin: zijdeglansvariant van de Sigma Rapid Gloss. Gebruik deze lak in combinatie met de snelle Sigma Rapid Primer.

Door aan de slag te gaan met een van deze producten wordt buiten schilderen in de winter een succes!

Buiten schilderen in de winter: extra tips

Nu je te weten bent gekomen met welke producten je kan buiten schilderen in de winter, heb je wellicht nog behoefte aan wat extra tips. Deze tips zetten we natuurlijk graag voor je op een rijtje. Na het lezen van deze tips weet jij alles over buiten schilderen in de winter.

  • Zorg voor de juiste kwast of roller. In het geval van de buitenlakken is het verstandig om aan het werk te gaan met kwasten of rollers op terpentinebasis.

  • Houd de droogtijden nauwkeurig in de gaten. Lees je in over de droogtijden van de producten die je gebruikt en breng voor het beste resultaat de lak aan zodra de primer overschilderbaar is. Eerder of later beginnen heeft een negatief effect op het eindresultaat.

  • Goedkoop is duurkoop. Ben je er bewust van dat lakken die aantrekkelijker zijn in prijs, ook mindere eigenschappen hebben. Kijk daarom bij aankoop van een buitenlak of primer naar de buitenduurzaamheid van het product. Er zit namelijk een wezenlijk verschil tussen een buitenlak die je om de 2 jaar opnieuw moet schilderen en een buitenlak die 10 jaar meegaat.

Zit jij na het lezen van dit artikel nog met vragen over buiten schilderen in de winter? Neem dan contact op met onze klantenservice of kom langs in een van onze winkels. Onze specialisten helpen je graag op weg met je klus en streven er naar om te zorgen dat jij goed voorbereid kan gaan buiten schilderen in de winter!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »