• Lorem ipsum

RAL 1019: grijsbeige

16 Aug 2022

Een kleur kiezen, makkelijk is het niet. Met meer dan duizenden kleuren in onze kleurendatabase zal er gelukkig altijd iets voor je tussen zitten. Neem bijvoorbeeld de RAL-kleuren. Deze kleuren maken onderdeel uit van misschien wel de meest bekende kleurenwaaier. Om je een beetje op weg te helpen lichten we zo nu en dan een kleur uit om je meer te weten te laten komen over de desbetreffende kleur.

In dit blogartikel informeren wij je over de kleur RAL 1019. Zo vertellen we je waar de afkorting RAL vandaan komt en wat de RAL 1019 voor tint is. Daarbij geven we tips over kleurtoepassing en lichten we een aantal geschikte producten uit die passen bij de kleur. Aan het eind weet jij exact waar je de RAL 1019 voor gebruikt.

RAL 1019: wat betekent dat eigenlijk?

RAL is een afkorting voor ReichsAuschlüss für Lieferbedingungen. Zoals de naam al doet vermoeden komt het van oorsprong uit Duitsland. Dit coderingssysteem voor kleuren werd zo’n honderd jaar geleden bedacht. RAL is in het leven geroepen om kleuren van verf en coatings afzonderlijk van elkaar te definiëren. Daarbij zit wel iets gemeenschappelijks voor alle RAL-kleuren: iedere kleur heeft een code van vier cijfers, met daarvoor de letters RAL. Wist je bijvoorbeeld dat iedere kleurfamilie een eigen groepsnummer heeft? Op die manier kan worden aangeduid dat deze kleuren bij elkaar horen. Zo beginnen de blauwtinten bij 5000 en zitten de groentinten tussen de 6000 en 7000.

De geeltinten, waaronder de RAL 1019, beginnen bij 1000. Zo heb je misschien weleens gehoord van RAL 1000 en RAL 1015. Deze twee kleuren zijn de populairdere varianten van geel die net als de RAL 1019 zeer regelmatig worden gebruikt door professionele schilders en thuisklussers.  

Wat is RAL 1019 voor kleur?

Zoals gezegd behoort de RAL 1019 tot de categorie geeltinten. Om specifieker op de hoofdvraag van deze paragraaf in te gaan: deze kleur wordt ook wel omschreven als grijsbeige. Vooral beige komt goed naar voren bij deze kleur. Deze kleur heeft een natuurlijke uitstraling en brengt rust en warmte met zich mee, ideaal als toevoeging voor een huiskamer of slaapkamer.

Een ander voordeel aan deze tint is dat beide kleuren (grijs en beige) heel makkelijk te combineren zijn met zowel lichte als donkere kleuren. RAL 1019 grijsbeige is dus een universeel toepasbare kleur. De grijsbeige RAL-kleur is te gebruiken bij vele verschillende verfsoorten, hoewel het als meest wordt gebruikt als muurverf.

RAL 1019 producten bij De Verfzaak

Net als alle andere RAL kleuren is deze 1019 variant populair als verfkleur. Wanneer je aan de slag wilt met bijvoorbeeld een lakverf, moet dit product eerst in deze RAL-kleur worden gemengd alvorens we het naar je opsturen. Zorg er dan ook voor dat je de juiste kleurcode toepast bij het bestellen van je verf. Gemengde RAL-kleuren, zoals de 1019, kunnen namelijk niet naar ons geretourneerd worden. Momenteel hebben we geen kant-en-klare RAL 1019 grijsbeige producten in ons assortiment.

Meer weten over de RAL 1019? Onze verfexperts geven je graag wat extra informatie! Neem contact met ons op door te bellen of door een e-mail te sturen. Daarna kijken we samen met jou hoe we jouw vraagstuk zo goed mogelijk kunnen oplossen en welke producten hier geschikt voor zijn. Zo maak jij jouw RAL 1019 project tot een succes!