• Lorem ipsum

Ral 7016 of 7021: Een vergelijking naast elkaar

22 Mei 2024

Het kan zijn dat je moet kiezen tussen RAL 7016 en 7021 als je op zoek bent naar een grijze verfkleur die goed past bij je project. Beide behoren tot de diepere grijstinten van de RAL Classic kleurencollectie. Bovendien zijn RAL 7016 en 7021 erg populair bij onze klanten. Ze kunnen voor veel verschillende dingen worden gebruikt. Als je wilt, kun je RAL 7016 en 7021 zelfs met elkaar mengen. Hieronder nemen we RAL 7016 en 7021 onder de loep.

Verschil RAL 7016 (Antracietgrijs) en RAL 7021 (Zwartgrijs)

RAL 7016 en RAL 7021 zijn beide populaire grijstinten, maar zien er net iets anders uit. RAL 7016, bekend als "Antracietgrijs", is iets lichter en heeft een diepe antraciet tint. Daarentegen is RAL 7021, bekend als "Zwartgrijs", donkerder met sterkere zwarte ondertonen, hoewel het nog steeds een grijstint blijft. Hun subtiele verschillen kunnen een grote esthetische impact hebben op je verfproject omdat het lichtere grijs (RAL 7016) er in bepaalde lichten kan uitzien als verbleekte oude grijze verf en het donkerdere grijs (RAL 7021) er in donkerder licht kan uitzien als zwart. Daarom is het belangrijk om de verfkleuren altijd eerst te testen om te zien welk grijs het beste past bij jouw specifieke project.

Kozijnen RAL 7016 of RAL 7021?

Bij het kiezen tussen kozijnen in RAL 7016 of RAL 7021 kunnen de subtiele verschillen tussen deze twee grijstinten een grote impact hebben op je esthetiek. RAL 7016, ook wel "Antracietgrijs" genoemd, heeft een iets lichtere en meer antracietkleurige tint, die een moderne en tijdloze uitstraling geeft aan elk gebouw. Deze kleur past goed bij zowel strakke, minimalistische ontwerpen als traditionele bouwstijlen, omdat het een elegant contrast biedt zonder te overheersen. Aan de andere kant is RAL 7021, bekend als "Zwartgrijs", donkerder met sterkere zwarte ondertonen, wat een krachtiger en gedurfder uiterlijk geeft. Deze tint is ideaal voor een meer dramatische en eigentijdse look. 

Kunststof kozijnen antraciet (RAL 7016)

knuststof antraciet deurkozijnen

Kunststof kozijnen in antraciet zijn een populaire keuze voor moderne woningen en bedrijfsgebouwen vanwege hun strakke en eigentijdse uitstraling. De diepe, donkere tint van antraciet zorgt voor een luxueuze en stijlvolle uitstraling die goed past bij verschillende bouwstijlen, van minimalistisch tot industrieel. Antracietgrijze ramen hebben een neutrale kleur die past bij de meeste ontwerpkeuzes voor binnen en buiten, wat de waarde van je huis kan verhogen. Het grootste voordeel van antraciet kozijnen is dat, in tegenstelling tot witte kozijnen, vuil en vlekken moeilijker te zien zijn op grijze ramen, wat betekent dat ze niet zo vaak overgeschilderd of schoongemaakt hoeven te worden.

Zwartgrijs kunststof kozijnen (RAL 7021) 

Zwartgrijs kunststof deurkozijnen

Zwartgrijze kozijnen met een fijne grijze nuance zijn tegelijkertijd klassiek elegant en modern chique. Zwartgrijze kozijnen in combinatie met glas, metaal en hout hebben altijd een luxe uitstraling gehad, zowel binnen als buiten. De intense donkerte van RAL 7021 is indrukwekkend en opvallend en maakt van zwartgrijze kozijnen echte blikvangers. Zwartgrijs past perfect bij lichtgekleurde buitenmuren. Deze natuurlijke basiskleur komt het best tot zijn recht in moderne bouw architectuur in puristische, heldere vormen.

Welke kleuren past bij antracietgrijs (RAL 7016)?

Het mooie van antracietgrijs is dat het bij elke kleur past. Dat maakt het een tijdloze kleur. Hieronder hebben we een paar voorbeelden gegeven van kleuren die goed bij antracietgrijs passen.

Welke kleuren past bij antracietgrijs

Welke kleuren past bij zwartgrijs (RAL 7021)?

Zwartgrijs staat ook prachtig bij veel verschillende kleuren. Hieronder hebben we een paar voorbeelden gegeven van kleuren die goed bij zwartgrijs passen.

Welke kleuren past bij zwartgrijs

RAL 7021 (zwartgrijs) combineren met RAL 9010 (Gebroken wit)

RAL 9010 (gebroken wit) met RAL 7021 (Zwartgrijs)

Deze twee kleuren creëren samen een elegante en tijdloze look. RAL 7021, met zijn diepe, donkere tint, creëert een gevoel van diepte en verfijning, terwijl RAL 9010, een warm, zacht wit, een verfrissend contrast biedt. Deze combinatie is ideaal voor zowel moderne als klassieke interieurs, waar de gebroken witte kleur de ruimte helder en luchtig houdt, terwijl het zwartgrijs een vleugje drama en luxe toevoegt. Samen creëren deze kleuren een evenwichtige en harmonieuze sfeer, geschikt voor verschillende toepassingen zoals woonkamers, keukens en kantoorruimtes.