• Lorem ipsum

RAL 7024: grafietgrijs voor binnen én buiten!

3 Mei 2022

Wanneer je aan de slag gaat met verven is het maken van een kleurkeuze onvermijdelijk. Kies je voor een tijdloze kleur die tot in de lengte der jaren meegaat of ga je voor hipste kleuren van het moment? Wij van De Verfzaak begrijpen dat het lastig is om een juiste kleurkeuze te maken. Zo bevat onze eigen kleurendatabase al duizenden verschillende kleuren. Binnen deze database vallen ook de zogeheten RAL-kleuren.

In dit blogartikel zoomen we in op de kleur RAL 7024. Hierbij leggen we uit waar de codering RAL voor staat en wat de 7024 variant voor kleur is. Daarnaast geven we je nog wat extra tips op het gebied van kleurgebruik en kleurcombinaties. Aan het einde van dit blogartikel ben jij volledig op de hoogte van alles wat met deze unieke RAL-kleur te maken heeft.

RAL 7024: wat betekent dat eigenlijk?

Wellicht ben je überhaupt niet zo bekend met alle kleuren en haar coderingen. Het is daarom ook logisch dat je je afvraagt waar RAL nu eigenlijk voor staat. Voor het antwoord op deze vraag gaan we meer dan honderd jaar terug. Destijds werd RAL bedacht in Duitsland. De volledige naam (RAL is namelijk een afkorting) staat voor ReichsAuschlüss für Lieferbedingungen. In het Nederlands betekent dit letterlijk het Nationaal Comité voor Levering en Kwaliteitscontrole. De exacte herkomst van RAL kunnen we niet achterhalen, maar het vermoeden is dat de Duitsers in die tijd een duidelijk coderingsysteem nodig hadden om kleuren te onderscheiden. De afkorting RAL heeft namelijk als primaire doel dat kleurtinten van elkaar gescheiden kunnen worden. Het enige gemeenschappelijke dat alle kleurtinten in deze kleurenwaaier hebben zijn de letters RAL, gevolgd door een viercijferige code. Daarbij krijgt iedere ‘kleurfamilie’ een eigen groepsnummer waarbij duidelijk wordt dat deze kleuren bij elkaar horen en dus van elkaar gedefinieerd kunnen worden. Zo hebben rode kleuren een groepsnummer tussen 3000 en 4000, groen tussen de 6000 en 7000 en beginnen de wit- en zwarttinten bij 9000.

De grijstinten, waar de RAL 7024 ook toebehoort, begint vanaf 7000. Andere populaire varianten van grijs zijn RAL 7032 en RAL 7035. Dit zijn de populaire kleuren die veel worden gebruikt door fanatieke doe-het-zelvers, maar ook door professionele schilders. Ook de RAL 7024 is bij beide groepen populair en wordt regelmatig besteld.

Wat is RAL 7024 voor kleur?

Zoals je hierboven al kan lezen behoort de RAL 7024 tot de categorie grijstinten. Wist je trouwens dat er in totaal 52 grijstinten zijn in het RAL kleurenspectrum? De RAL 7024 kan het beste omschreven worden als grafietgrijs. Dit is een overwegend donkere kleur grijs, die in het kader van contrasteren vaak met een lichtere kleur wordt gecombineerd. De RAL 7024 grafietgrijs wordt voor allerlei doeleinden gebruikt, variërend van verf voor deuren en kozijnen tot muurverf. Het maakt overigens ook niet uit of je het voor binnen of voor buiten gebruikt, deze grafietgrijze RAL-kleur is universeel toepasbaar!

De RAL 7024 is populair als kleur in de volgende verfcategoriëen:

RAL 7024 producten bij De Verfzaak

Tot zover alle benodigde informatie over de kleur RAL 7024. Momenteel hebben we geen kant-en-klare producten van deze tint in ons assortiment, maar dat betekent niet dat deze kleur onverkrijgbaar is bij ons. Integendeel, de RAL 7024 grafietgrijs is in heel veel gevallen te mengen, of het nu muurverf, houtverf of lakverf betreft.

Graag meer weten over RAL 7024 grafietgrijs? Onze medewerkers op de klantenservice helpen je graag verder! Dit kan heel eenvoudig: je stuurt een e-mail of belt naar onze medewerkers en je laat je adviseren. Wij helpen je graag met het uitzoeken van de juiste producten bij de RAL 7024 zodat jouw klus een succes wordt!

/* MailBlue script */
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »