• Lorem ipsum

RAL 7035

1 Feb 2022

Wil je aan de slag gaan met een mooie kleur, maar heb je geen idee welke het beste bij je in- of exterieur past? Dat begrijpen we bij De Verfzaak! Zo bevat onze eigen kleurendatabase al duizenden verschillende kleuren. Geen wonder dat zoveel keuze het steeds lastiger maakt om de perfecte tint te kiezen. Zo ook met RAL-kleuren. Die hebben allemaal hun eigen codering, maar hoe weet je nu waar het voor staat?

In dit blogartikel lees je alles over de kleur RAL 7035. We leggen je uit wat dit voor kleur is en waar de afkorting RAL überhaupt voor staat. Daarnaast lichten we enkele populaire RAL 7035 producten uit die goed van pas komen wanneer je gebruik wilt maken van deze kleur.

RAL 7035: wat betekent dat eigenlijk?

De afkorting RAL staat voor ReichsAuschlüss für Lieferbedingungen. Dit Duitse coderingssysteem werd al bijna 100 jaar geleden bedacht en heeft als kerntaak dat kleuren van verf en coatings afzonderlijk van elkaar gedefinieerd kunnen worden. Om enige vorm van consistentie te behouden krijgt elke kleur een code van vier cijfers, met daarvoor de letters RAL. Ook iedere kleurfamilie heeft een eigen groepsnummer waarmee kan worden aangeduid dat deze kleuren bij elkaar horen. Zo zitten de roodtinten tussen 3000 en 4000 en beginnen de wit- en zwarttinten bij 9000.

De grijstinten, waar de RAL 7035 bij hoort, begint bij 7000. Andere populaire varianten grijs zijn RAL 7016 en RAL 7021. Deze kleuren worden veelvuldig gebruikt in de profmarkt en door doe-het-zelvers. Ook de kleur RAL 7035 is populair en wordt gebruikt door schilders en klussers. Hieronder lees je blogs over andere populaire grijstinten.

Wat is RAL 7035 voor kleur?

Zoals we al eerder hebben aangegeven, behoort RAL 7035 tot de categorie grijstinten. Echter is dit nog niet specifiek genoeg om te weten welke kleur het is. Om je antwoord te geven op de hoofdvraag van deze paragraaf: RAL 7035 is een kleurtint die het best kan worden omschreven als ‘lichtgrijs’. Deze kleur is alles behalve saai en past uitermate goed bij de inrichting van een moderne woning. De lichtgrijze RAL 7035 voegt vrolijkheid toe zonder té aanwezig te zijn.

RAL 7035 kun je het beste gebruiken voor het schilderen van je muur, in combinatie met wit of zwart. Daarnaast wordt deze populaire lichtgrijze kleur veelal gebruikt voor kozijnen of als kleur voor een gietvloer. Wanneer je voorkeur hebt voor een Scandinavische of Basic woonstijl kan deze RAL 7035 eigenlijk niet ontbreken.

RAL 7035 producten bij De Verfzaak

We begrijpen dat je na het lezen van dit blogartikel graag aan de slag wil gaan met RAL 7035! In de webshop van De Verfzaak is deze RAL lichtgrijs populair om te gebruiken als muurverf. Let wel op: zorg er wel voor dat je de juiste kleurcode invoert. Gemengde RAL 7035 kan namelijk niet geretourneerd worden.

Liever aan de slag met een kant-en-klaar RAL 7035 product? Kies dan voor de Cetabever Meesterbeits Deur en Kozijn RAL 7035. Deze zijdeglans beits biedt bescherming tot wel 7 jaar, zorgt voor optimaal glansbehoud en is bestand tegen de verschillende weersomstandigheden in ons land. Voor een optimaal resultaat maak je je RAL 7035 klus af met de Sigma S2U Satin.

Wil jij meer weten over RAL 7035 lichtgrijs? Neem contact op met onze klantenservice! Onze deskundigen hebben veel kennis van het gehele RAL-kleurenbestand en kijken graag met je mee naar de mogelijkheden. Waar nodig raad ons personeel je graag de juiste producten aan zodat jij aan de slag kan met RAL 7035!