• Lorem ipsum

RAL 7030 (steengrijs): wat voor kleur is het?

29 Mar 2022

Je wilt beginnen met een nieuwe verfklus, wat betekent dat het ook tijd wordt om een juiste kleur uit te gaan zoeken. Dit is een belangrijke keuze, omdat je zelf dagelijks geconfronteerd zal worden met deze kleur. Wij begrijpen dat het lastig is om de juiste tinten uit te zoeken voor een perfect eindresultaat. Onze eigen kleurendatabase bevat al meer dan duizend verschillende kleuren en dat maakt de kleurkeuze er zeker niet makkelijker op. Binnen het brede kleurspectrum bestaan ook nog de zogeheten RAL-kleuren. Deze kleuren hebben allemaal hun eigen codering, gebaseerd op een oud Duits model van meer dan 100 jaar oud. Wat weet jij van de verschillen in RAL-kleuren?

In dit blogartikel lees je alles over de populaire kleur RAL 7030. We leggen je uit wat dit voor kleur is en waar de afkorting RAL eigenlijk voor staat. Daarnaast vertellen we op welke ondergronden de RAL 7030 geschikt is en met welke andere kleuren het beste gecombineerd kan worden.

RAL 7030: wat betekent dat eigenlijk?

Je hebt vast wel eens gehoord van RAL. De afkorting RAL staat voor ReichsAuschlüss für Lieferbedingungen. Dit van oorsprong Duitse coderingssysteem werd al zo’n 100 jaar geleden bedacht en is bedacht om de verschillen in kleuren te kunnen benadrukken door middel van getallen. De opbouw van de kleurcodes is in ieder geval hetzelfde: de code begint met de letters RAL, gevolgd door een viercijferige code. Daarnaast krijgt iedere ‘kleurfamilie’ een eigen groepsnummer waarbij duidelijk wordt dat deze kleuren bij elkaar horen. Zo hebben de blauwe kleuren een groepsnummer tussen 5000 en 6000 en beginnen de wit- en zwarttinten bij 9000.

De grijstinten, waar de RAL 7030 ook toebehoort, begint bij 7000. Andere populaire varianten van grijs zijn RAL 7021 en RAL 7035. Deze grijstinten zijn, net als de RAL 7030, aardig in trek bij onze consumenten en onze verven worden regelmatig in deze kleuren besteld.

Wat is RAL 7030 voor kleur?

Zoals hierboven aangegeven is de RAL 7030 onderdeel van de categorie grijstinten. Hiermee zit je al in een bepaalde richting, maar weet je nog niet met welke kleur we hier exact te maken hebben. Dit is begrijpelijk, aangezien er in totaliteit 52 verschillende grijstinten zijn onder de RAL kleuren. RAL 7030 is een kleur die wordt omschreven als steengrijs. Dit is een kleur die overduidelijk grijs is en daarbij een warme ondertoon heeft. Wanneer je goed kijkt herken je er ook een beetje geel en bruin in. Echter blijft grijs de hoofdkleur en deze zal niet verdwijnen. Door de warme ondertoon in de kleur is deze kleur geschikt voor binnen: het creëert een knusse en warme sfeer.

De populairste verfsoort waarmee deze RAL 7030 steengrijs wordt gecombineerd is de muurverf. Qua kleurcombinatie past deze steengrijze kleur het best bij een witte of andere lichte tint. De samenwerking tussen steengrijs en wit is wat dat betreft het beste: hiermee creëer je een modern en strak effect in je huis, waarbij er ook aandacht blijft voor een warme, huiselijke sfeer. Daarnaast wordt deze steengrijze RAL kleur ook vaker gebruikt als kleur voor een raamkozijn, als beits of voor een buitenmuur. Kortom, de RAL 7030 steengrijs is een veelzijdige kleur.

RAL 7030 producten bij De Verfzaak

Tot zover alle belangrijke informatie over de kleur RAL 7030. Het is begrijpelijk dat je na het lezen van dit artikel interesse hebt in deze steengrijs RAL kleur en dat je er het liefst meteen mee aan het werk kan gaan. In dat geval hebben we goed nieuws voor je! Deze kleur is te mengen in ieder mengproduct, van muurverf tot lakverf. Let wel op: zorg er wel voor dat je de juiste kleurcode invoert bij het bestelproces. Gemengde RAL 7030 kan namelijk niet (kosteloos) geretourneerd worden.

Gelukkig hebben we voor je ook enkele kant-en-klaar producten in de kleur RAL 7030 en steengrijs. Zo hoef je bovenstaande stappen niet te doorlopen, doordat het product reeds is voorgemengd. Bekijk hieronder de populairste RAL 7030 producten en ga aan de slag!

Ben je toe aan meer informatie over deze kleur? Onze verfspecialisten helpen je graag! Kom met ze in contact door te bellen of te e-mailen. Onze medewerkers adviseren je graag over de mogelijke kleurcombinaties en helpen je met alle vragen waarop jij een antwoord zoekt. Mede dankzij de informatie die je zal ontvangen van onze medewerkers kan jij met een optimale voorbereiding aan het werk met de RAL 7030!