• Lorem ipsum

RAL 9002: wat is het? En waar gebruik je het voor?

22 Nov 2019

Het uitkiezen van de juiste kleur is misschien wel de lastigste keuze die je moet maken wanneer je met een schilderklus start. De wereld van de kleuren is onvoorstelbaar groot en we kunnen het ons goed voorstellen dat het lastig is om het overzicht te behouden. Een van de kleuren waarbij veel mensen vaak lang na moeten denken voordat ze de uiteindelijke keuze maken is wit. Er zijn veel verschillende soorten wit die allemaal op elkaar lijken, maar toch ook weer niet. Een voorbeeld van een variant van wit is RAL 9002.

RAL 9002: wat betekent dat eigenlijk?

Om het voor schilders en doe-het-zelvers makkelijk te maken is het maar goed dat er een systeem is waarin kleuren gerangschikt worden. Dit RAL-systeem werd in 1927 in Duitsland ontwikkeld en is er voor bedoeld om verfkleuren en coatings te definiëren. Elke specifieke kleur krijgt een nummer. Zo hebben alle wit- en zwarttinten een nummer dat tussen de 9000 en 10000 ligt. Denk bijvoorbeeld aan het populaire RAL 9010, dat in de volksmond ook wel zuiver wit wordt genoemd, en RAL 9001 (crèmewit). RAL 9002 heeft als typering ‘grijswit’ meegekregen en zoals de naam al doet vermoeden betekent dat dat RAL 9002 relatief ver van spierwit af zit. Tip: om kleuren goed te vergelijken kun je een kleurenwaaier gebruiken. Zo zie je in één oogopslag wat de verschillen zijn. 

Wanneer gebruik je RAL 9002?

Het antwoord op deze vraag zul je zelf moeten vinden. De verschillende witvarianten worden veel gebruikt in de kluswereld en soms lijken ze niet eens zoveel van elkaar te verschillen. Uiteraard kun je er wel voor zorgen dat je zeker van je zaak bent wanneer je besluit om voor RAL 9002 als kleur voor je muurverf te kiezen. Vergelijk er lustig op los, gebruik kleurtesters en kijk bij vrienden en familie welke variant van wit zij hebben gebruikt. Zo krijg je een goed beeld van alle varianten van wit. 

Laat RAL 9002 mengen door De Verfzaak

De populairste kleuren worden door de grote verfmerken, zoals Sikkens, Wijzonol en Sigma, op grote schaal geproduceerd (denk aan RAL 9010), maar dat is natuurlijk niet voor elke kleur het geval. De Verfzaak mengt elke kleur voor je. Het enige dat je daarvoor nodig hebt is de juiste kleurcode. We willen je nog wel even meegeven dat het slim is om goed na te denken over je keuze. Gemengde verf kan namelijk niet worden geretourneerd.

Andere varianten van wit

Zoals je vast weet is de wereld van verfkleuren enorm groot. Van de kleur wit zijn er alleen al tientallen varianten en daardoor kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. Om je een handje te helpen hebben we veel informatie over de populairste kleuren voor je verzameld. Hieronder vind je deze kleuren met daarachter de beschrijving. Klik op de kleur als je meer wil weten.

  • RAL 9001 → Crèmewit
  • RAL 9003 → Signaalwit, de kleur van Nederlandse politievoertuigen
  • RAL 9010 → Zuiver wit, de kleur van de Nederlandse vlag
  • RAL 9016 → Verkeerswit

Hoe maak ik de juiste keuze?

Kom je er toch niet uit? Dan is het slim om contact op te nemen met onze klantenservice of één van onze acht filialen te bezoeken. Onze specialisten staan voor je klaar om goed advies en tips te geven. Hierdoor weet je zeker dat je de juiste keuze maakt en lukt het je om van jouw klusproject een succes te maken.

Dit zijn de contactgegevens van de klantenservice:

Telefoonnummer:085 - 0406034
E-mailadres:[email protected]

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »