• Lorem ipsum

Badkamer verf

Toon:
Drost Badkamertex
Drost Badkamertex
De Drost Badkamertex is een speciale muurverf die geschikt is voor vochtige ruimtes, zoals de badkamer.
€30,69€24,55
EinzA Superior Clean
EinzA Superior Clean
€159,00€129,95
Histor Monodek Bathroom
Histor Monodek Bathroom
€22,99€22,99
Toon:

Badkamer verf

Het schilderen van de badkamer is op zichzelf niet anders dan het schilderen van bijvoorbeeld je woonkamer. Echter moet je wel rekening houden met de soort muurverf die je gaat gebruiken voor de badkamer. In de badkamer heb je te maken met vocht van het douchen. Op de mooi geschilderde muren kan hierdoor schimmelvorming optreden en het is veel werk om dat weer weg te krijgen. Daarom is het verstandig om een latex te nemen die goed tegen vocht kan. 

Eigenschappen van badkamer muurverf

Een badkamerlatex is bijvoorbeeld goed bestand tegen vocht. Deze categorie muurverven zijn bestand tegen het vocht, zolang het niet in direct contact komt met water. Gebruik deze muurverf dan ook niet voor de muren in de douchecabine die nat worden tijdens het douchen. Badkamer muurverf kun je makkelijk droogmaken met een doek zonder dat je het beschadigt. Daarnaast blijven badkamer muurverven langer schoon dankzij het hoge bindmiddelgehalte. Probeer wanneer het kan goed te ventileren. Zo zorg je ervoor dat de badkamer muurverf langer mooi blijft. 

Merken badkamer muurverf

Verschillende merken hebben badkamer muurverf op de markt gebracht die bestand zijn tegen vocht dat in badkamers ontstaat. Per product verschilt wel in welke inhoudsmaten deze verkrijgbaar zijn. De Wijzonol Badkamer Muurverf is bijvoorbeeld alleen in een 1 liter en 2,5 liter variant in lichte kleuren beschikbaar. De Sigma Sigmaresist Fungi Matt is dan weer wel in een 10 liter variant beschikbaar.