• Lorem ipsum

Kwasten

Toon:
Toon:

Kwasten

Je hebt binnenkort een verfklus. Aan welke verfbenodigdheden denk je dan als eerst, na het kopen van verf? Juist: kwasten! Een kwast is onmisbaar bij het verven. Binnen of buiten verven, een onderhoudsklus, of dat die meubels gewoon even een opfrisser nodig hebben... Voor elke verfklus de juiste kwast! Let wel: bij grote platte oppervlaktes is een verfroller handiger en sneller in gebruik dan verven met een verfkwast.

Hoe kies ik de juiste kwast bij mijn verfklus?

Welke kwast je kiest voor jouw verfklus, is van veel dingen afhankelijk. Jouw project gaat over het verven van meubels, oppervlaktes, vloeren, muren en voorwerpen. Binnen- én buitenshuis. Ga je decoreren, opfrissen, onderhouden of wil je juist beschermen? Niet elke kwast kan tegen elk soort verf en niet elke kwast is geschikt voor elk object.

Stel jezelf daarom een aantal vragen om tot een juiste kwast keuze te komen, zoals:
- Hoeveel oppervlakte ga ik verven?
- Is het object vlak of heeft het veel details en/of kieren?
- Is de kwast geschikt voor de verf?

Welk types en soorten kwasten zijn er?

Bij het aanschaffen van de juiste benodigdheden voor jouw verfproject is er keuze uit verschillende soorten en typen kwasten. Allereerst dien je te checken welke verf je gebruikt. Ga je verven met gewone verf, blanke lak of beits en verf je dan met de acryl of alkyd verfsoort?

Wanneer de verfsoort gekozen is, kun je een betere selectie van kwast type maken. Zo zijn er blokkwasten, bokkepootkwasten, schilderskwasten, acrylkwasten, platte kwasten, Meesterhand kwasten en Copenhagen kwasten.

Vervolgens kies je de vorm van de kwast, waarbij de focus ligt op het object dat je gaat verven. Dan kies je de kwast vorm:
- rond
- ovaal
- plat
- penseel
- gebogen
- blokwitter

Kwasten assortiment De Verfzaak

Om zeker te zijn van een geslaagd verfproject, kun je het beste een zo compleet mogelijke selectie kwasten in huis hebben. Kwasten hebben qua materiaal haren onderscheid in varkenshaar, synthetische haren (kunststof) of natuurlijk haar. Bij De Verfzaak slaagt elke professionele schilder en doe-het-zelver op het gebied van verfkwasten.

Naast diverse soorten kwastharen, kun je bij De Verfzaak ook selecteren op merk, waterbasis of terpentinebasis, vorm van de kwast, type kwast en natuurlijk op prijs. Maar bij alle kwasten geldt: hoge verfopname, strakke lijnen en een streeploos resultaat! Mocht je nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze klantenservice te contacteren!